Torta ricotta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Torta ricotta
Torta ricotta
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17564 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
2 ks | Citrony |
200 g | Cukr krupice |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Pomeranče |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
900 g | Sýr Ricotta |
6 ks | Vejce slepičí |
Torta ricotta | |
60 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
175 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 263,0mg |
Draslík | 208,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Pomeranče, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Torta ricotta postup přípravy receptu:
1 | Hnětačem zpracujeme mouku, cukr, máslo, marsalu a žloutky na hladké těsto. Z těsta utvoříme kouli a dáme ji na hodinu do lednice. Do formy s pérovým uzávěrem o průměru 25 cm napěchujeme 3/4 těsta na dno a po stranách až do výšky 1 cm od okraje formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut, potom necháme ve formě vychladnout. |
2 | Mezitím si připravíme náplň: ricottu protlačíme jemným sítem do mísy a šlehačem utřeme dohladka. Přidáme cukr, smetanu, mouku, vejce a strouhanou citrónovou a pomerančovou kůru. Směs nalijeme do formy na těsto. Zbytek těsta rozkrájíme na proužky 1 cm široké a na povrchu dortu z nich vytvoříme mřížku. |
3 | Dort pečeme 75 minut, troubu vypneme a dort v ní necháme ještě hodinu dojít. Potom ho vyndáme a necháme zcela vychladnout. Zakryjeme a dáme na 4 hodiny do lednice. Tuhý dort vyjmeme z formy a dáme na tác. Pocukrujeme a ozdobíme plátky pomeranče. |