Jednoduchý recept

Dvojitý koláč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17568

Ingredience

300 g Mouka pšeničná hladká T 650
174 g Máslo čerstvé
250 g Povidla švestková
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 041kJ
17% Sacharidy 61 g
33% Tuky 25 g
0% Sodík 0 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dvojitý koláč postup přípravy receptu:

1

Máslo smícháme s moukou na drobenku, postupně přidáváme po lžících studenou vodu. Vidličkou směs promícháme, až je dobře zvlhčená a drží pohromadě. Těsto rozdělíme na dva díly, jeden trochu větší než druhý.

2

Větší díl těsta vyválíme na pomoučeném vále na kruh o síle 3 mm, který bude po obvodu o 4 cm větší než obrácená mělká forma na koláč o průměru 20-23 cm.

3

Vyválené těsto natočíme na váleček, přeneseme do formy a rozvineme. Těsto přitlačíme ke dnu a stěnám formy. Přebytečné těsto odřízneme, naplníme povidly.

4

Z menší části těsta vyválíme vrchní díl koláče stejně jako první, vyřízneme nebo vykrojíme v něm otvory. Položíme na povrch náplně a pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 30 minut.

5

Hotový koláč necháme vychladnout.

Poznámka

Můžeme použít i jinou náplň - jablka, tvaroh atd.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept