Dvojitý koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dvojitý koláč
Dvojitý koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17568 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
174 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Povidla švestková |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 34,8mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dvojitý koláč postup přípravy receptu:
1 | Máslo smícháme s moukou na drobenku, postupně přidáváme po lžících studenou vodu. Vidličkou směs promícháme, až je dobře zvlhčená a drží pohromadě. Těsto rozdělíme na dva díly, jeden trochu větší než druhý. |
2 | Větší díl těsta vyválíme na pomoučeném vále na kruh o síle 3 mm, který bude po obvodu o 4 cm větší než obrácená mělká forma na koláč o průměru 20-23 cm. |
3 | Vyválené těsto natočíme na váleček, přeneseme do formy a rozvineme. Těsto přitlačíme ke dnu a stěnám formy. Přebytečné těsto odřízneme, naplníme povidly. |
4 | Z menší části těsta vyválíme vrchní díl koláče stejně jako první, vyřízneme nebo vykrojíme v něm otvory. Položíme na povrch náplně a pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 30 minut. |
5 | Hotový koláč necháme vychladnout. |
Poznámka
Můžeme použít i jinou náplň - jablka, tvaroh atd.