Hruškový koláč s ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškový koláč s ananasem
Hruškový koláč s ananasem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17569 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
800 g | Kompot ananasový |
1640 g | Kompot hruškový |
45 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
Hruškový koláč s ananasem | |
120 g | Máslo čerstvé |
225 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 56,8mg |
Draslík | 195,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot ananasový, Kompot hruškový, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškový koláč s ananasem postup přípravy receptu:
1 | Kompot z půlených hrušek necháme okapat, 400 ml šťávy si odložíme stranou. Půlky hrušek nakrájíme na tenké plátky. Ananas necháme okapat. |
2 | V hrnci smícháme kukuřičnou moučku maizenu, muškátový oříšek, skořici a šťávu z hrušek. Zahříváme až se směs začne vařit a houstnout. Stáhneme z plotny a přidáme hrušky a ananas. |
3 | Do zapékací formy 23 x 23 cm vlijeme směs, pokryjeme kousky másla a necháme náplň vychladnout při pokojové teplotě asi 30 minut. |
4 | Smícháme mouku se solí, vetřeme máslo a vytvoříme drobenku, přidáme tři lžíce studené vody a vytvoříme vláčné těsto. |
5 | Vyválíme plát o síle 3 mm do tvaru formy, přesahující formu o 2,5 cm, těstem pokryjeme náplň. Přesahující těsto založíme dospodu a vytvoříme zvýšený okraj. Do povrchu prořízneme několik otvorů, aby mohla unikat pára. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. |
6 | Pečeme v předehřáté troubě na 220°C 25-30 minut. Hotový koláč necháme vychladnout. |