Recept

Gratinovaná petržel se smetanou a hořčicí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 1757
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 kávová lžička Hořčice
400 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Petržel kořen
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 573kJ
7% Sacharidy 25 g
34% Tuky 26 g
37% Sodík 732 mg
29% Bílkoviny 16 g

Gratinovaná petržel se smetanou a hořčicí postup přípravy receptu:

1

Oloupanou kořenovou petržel nakrájíme na kolečka.

2

V hrnci smícháme smetanu, mléko, vývar, hrubozrnnou hořčici, polovinu strouhaného sýra a zvolna zahříváme do rozpuštění.

3

Potom přidáme petržel, strouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.

4

Přiklopíme a asi 8 minut povaříme. Směs nalijeme do zapékací nádoby a posypeme zbytkem sýra, můžeme jemně poprášit strouhaným muškátovým oříškem.

5

Necháme cca 24 hodin v lednici. Zapékáme v předehřáté troubě na 190°C.

Poznámka

Nasládlá petržel potřebuje dost soli. Místo parmazánu můžeme dát čedar aj.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept