Recept

Koláč s rebarborou a jahodami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 17571
Kategorie: Koláče

Ingredience

Náplň
175 g Cukr krupice
450 g Jahody zahradní
15 g Máslo čerstvé
45 g Mouka pšeničná hladká T 650
450 g Reveň (Rebarbora)
Koláč s rebarborou a jahodami
174 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mléko plnotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 854kJ
17% Sacharidy 60 g
27% Tuky 20 g
5% Sodík 100 mg
11% Bílkoviny 6 g

Koláč s rebarborou a jahodami postup přípravy receptu:

1

Jahody očistíme a rozkrájíme na poloviny. Stonky oloupané rebarbory nakrájíme napříč na špalíčky. Vše smícháme s cukrem a moukou určenou do náplně.

2

Na těsto smícháme mouku se solí, máslem a studenou vodou, vytvoříme drobenku. Hněteme dál, dokud se vše nespojí na vláčné těsto. Ze dvou třetin vyválíme kulatý plát o průměru 40 cm. Přendáme ho na dno a stěny koláčové formy 4 cm vysoké a těsto necháme přečnívat o 4 cm, okraje zarovnáme.

3

Koláč naplníme směsí ovoce, kterou poklademe vločkami másla. Zbytek těsta vyválíme na kruhový plát o průměru asi 27 cm. Zoubkovaným rádelkem nakrájíme 10 pruhů širokých 2 cm. 5 pruhů položíme přes náplň, konce necháme volné. Ze zbylých pruhů vytvoříme mřížku propletenou do kosočtverců.

4

Konce pruhů odkrojíme a okraj koláče navlhčíme, aby se pruhy přilepily. Převislé těsto přehrneme přes konce pruhů a stiskneme, vytvoříme zvlněný okraj těsta. Mřížku potřeme mlékem.

5

Koláč pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 50 minut. Necháme ve formě vychladnout. Podáváme teplý nebo studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept