Koláč s rebarborou a jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s rebarborou a jahodami
Koláč s rebarborou a jahodami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17571 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
175 g | Cukr krupice |
450 g | Jahody zahradní |
15 g | Máslo čerstvé |
45 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
450 g | Reveň (Rebarbora) |
Koláč s rebarborou a jahodami | |
174 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 28,4mg |
Draslík | 248,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Reveň (Rebarbora), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s rebarborou a jahodami postup přípravy receptu:
1 | Jahody očistíme a rozkrájíme na poloviny. Stonky oloupané rebarbory nakrájíme napříč na špalíčky. Vše smícháme s cukrem a moukou určenou do náplně. |
2 | Na těsto smícháme mouku se solí, máslem a studenou vodou, vytvoříme drobenku. Hněteme dál, dokud se vše nespojí na vláčné těsto. Ze dvou třetin vyválíme kulatý plát o průměru 40 cm. Přendáme ho na dno a stěny koláčové formy 4 cm vysoké a těsto necháme přečnívat o 4 cm, okraje zarovnáme. |
3 | Koláč naplníme směsí ovoce, kterou poklademe vločkami másla. Zbytek těsta vyválíme na kruhový plát o průměru asi 27 cm. Zoubkovaným rádelkem nakrájíme 10 pruhů širokých 2 cm. 5 pruhů položíme přes náplň, konce necháme volné. Ze zbylých pruhů vytvoříme mřížku propletenou do kosočtverců. |
4 | Konce pruhů odkrojíme a okraj koláče navlhčíme, aby se pruhy přilepily. Převislé těsto přehrneme přes konce pruhů a stiskneme, vytvoříme zvlněný okraj těsta. Mřížku potřeme mlékem. |
5 | Koláč pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 50 minut. Necháme ve formě vychladnout. Podáváme teplý nebo studený. |