Recept

Staroanglický jablkový koláč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17575

Ingredience

Náplň
2 kávová lžička Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
8 ks Jablka
15 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Solamyl
Staroanglický jablkový koláč
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
174 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 965kJ
19% Sacharidy 70 g
27% Tuky 20 g
5% Sodík 99 mg
9% Bílkoviny 5 g

Staroanglický jablkový koláč postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Smícháme je s citrónovou šťávou, kukuřičnou moučkou a cukrem.

2

Mouku smícháme se solí, máslem a studenou vodou na drobenku. Prsty nebo vidličkou zpracujeme na vláčné těsto. Rozdělíme ho na dva díly, jeden trochu větší. Z toho vyválíme kruhový plát po celém obvodu větší o 4 cm než je forma o průměru 20-23 cm. Formu pokryjeme těstem a necháme okraj přesahovat asi o 2,5 cm, přebytečné těsto odkrojíme.

3

Jablečnou směs dáme na těsto do formy a poklademe plátky másla. Zbytek těsta rozválíme a dáme na náplň, převislé těsto založíme dospod a vytvoříme ozdobný okraj. Zbytky těsta rozválíme a vykrojíme 7 lístků, které rozložíme do středu koláče a pomažeme mlékem. Do středu koláče vyřízneme otvor, aby mohla unikat pára. Posypeme krupicovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 45 minut.

4

Hotový koláč necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept