Recept

Krémový koláč s broskvemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 17576
Kategorie: Koláče

Ingredience

Náplň
5 ks Broskve
200 g Cukr krupice
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Vaječný žloutek slepičí
150 ml Zakysaná smetana
Drobenka
60 g Cukr krupice
60 g Máslo čerstvé
75 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Skořice mletá
Krémový koláč s broskvemi
174 g Máslo čerstvé
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 851 kcal
Kilojoule 3 559kJ
30% Sacharidy 108 g
57% Tuky 43 g
8% Sodík 157 mg
22% Bílkoviny 12 g

Krémový koláč s broskvemi postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se solí, máslem a studenou vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na kulatý plát po celém obvodu o 4 cm větší než forma na koláč o průměru 20-23 cm, těsto rozložíme do formy. Odkrojíme okraje těsta tak, aby po celém obvodu formy tvořilo převis 2,5 cm, ten založíme a utvoříme z něj ozdobný okraj.

2

Čtyři broskve oloupeme a nakrájíme na plátky 5 mm silné. Rozložíme je na těsto v kruzích tak, aby se překrývaly. Utřeme smetanu, žloutky, cukr a mouku. Směsí zalijeme broskve.

3

Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 30 minut, mezitím si připravíme drobenku z másla, mouky, skořice a cukru. Po 30 minutách pečení drobenkou posypeme koláč a pečeme ještě 15 minut.

4

Hotový koláč necháme ve formě zcela vychladnout. Střed ozdobíme plátky zbylé broskve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept