Krémový koláč s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémový koláč s broskvemi
Krémový koláč s broskvemi
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 17576 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
5 ks | Broskve |
200 g | Cukr krupice |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Zakysaná smetana |
Drobenka | |
60 g | Cukr krupice |
60 g | Máslo čerstvé |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
Krémový koláč s broskvemi | |
174 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 244,9mg |
Draslík | 337,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana, Cukr krupice, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémový koláč s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme se solí, máslem a studenou vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na kulatý plát po celém obvodu o 4 cm větší než forma na koláč o průměru 20-23 cm, těsto rozložíme do formy. Odkrojíme okraje těsta tak, aby po celém obvodu formy tvořilo převis 2,5 cm, ten založíme a utvoříme z něj ozdobný okraj. |
2 | Čtyři broskve oloupeme a nakrájíme na plátky 5 mm silné. Rozložíme je na těsto v kruzích tak, aby se překrývaly. Utřeme smetanu, žloutky, cukr a mouku. Směsí zalijeme broskve. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 30 minut, mezitím si připravíme drobenku z másla, mouky, skořice a cukru. Po 30 minutách pečení drobenkou posypeme koláč a pečeme ještě 15 minut. |
4 | Hotový koláč necháme ve formě zcela vychladnout. Střed ozdobíme plátky zbylé broskve. |