Citrónový sněhový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citrónový sněhový koláč
Citrónový sněhový koláč
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17579 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
2 ks | Citrony |
75 g | Cukr krupice |
45 g | Rýžový škrob |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 balení | Voda pitná |
Sníh | |
120 g | Cukr krupice |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Citrónový sněhový koláč | |
45 g | Cukr třtinový |
75 g | Máslo čerstvé |
175 g | Suchar dietní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 138,4mg |
Draslík | 148,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Cukr třtinový, Suchar dietní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýžový škrob, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citrónový sněhový koláč postup přípravy receptu:
1 | Dietní suchary dáme do sáčku a rozdrtíme na drobky. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme cukr, suchary a dobře promícháme. |
2 | Těsto přendáme do hlubší zapékací formy o průměru 23 cm a přitlačíme ke dnu a stěnám formy. |
3 | Smícháme citrónovou kůru, šťávu a kukuřičný škrob Maizena. Vše dáme do hrnce a zalijeme horkou vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 3 minuty, až směs zhoustne. Odstavíme a přimícháme žloutky a cukr, znovu dáme na oheň a vaříme asi minutu, až směs zhoustne. Necháme ji trochu vychladnout a pak ji dáme na těsto ve formě. |
4 | Z bílků vyšleháme sníh, po částech přidáváme cukr, až vyšleháme pevný a lesklý sníh. Sníh rozprostřeme na koláč až k okrajům. |
5 | Koláč pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 30 minut. Můžeme podávat teplý nebo studený. |