Koláč s limetkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s limetkami
Koláč s limetkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17583 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová kůra |
60 g | Cukr krupice |
125 ml | Limetková šťáva |
75 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mléko zahuštěné slazené |
135 g | Suchar dietní |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 290,1mg |
Draslík | 87,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Limetková šťáva, Suchar dietní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko zahuštěné slazené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s limetkami postup přípravy receptu:
1 | Jemné dietní suchary rozdrtíme na drobky, přidáme cukr, máslo a vytvoříme kompaktní směs. Tu přitlačíme ke dnu a stěnám formy o průměru 20-23 cm. |
2 | Šťávu z limetek nebo citrónů, mléko, žloutky a kůru z limetek nebo citrónu vyšleháme metlou, až začne houstnout. Pokud chceme, aby směs byla více zelená, přidáme zelené potravinářské barvivo. Z bílků vyšleháme pevný sníh a vmícháme ho do limetkové směsi. |
3 | Na sucharový podklad rozložíme směs, vršek uhladíme. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 20 minut, až náplň ztuhne. |
4 | Koláč necháme vychladnout ve formě, potom ho dáme na 3 hodiny do lednice. |
Poznámka
Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Cukrářským sáčkem ozdobíme povrch koláče a ozdobíme ho vějířky limetky.