Recept

Třešňový koláč z křehkého těsta

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17584

Ingredience

Těsto
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
174 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná
Třešňový koláč z křehkého těsta
60 g Cukr krupice
75 g Cukr třtinový
850 g Kompot třešňový
15 g Máslo čerstvé
30 g Rýžový škrob
1 kávová lžička Tresť mandlová

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 863kJ
18% Sacharidy 66 g
27% Tuky 20 g
5% Sodík 103 mg
9% Bílkoviny 5 g

Třešňový koláč z křehkého těsta postup přípravy receptu:

1

V rendlíku smícháme cukry, kukuřičnou moučku Maizenu a šťávu z kompotu. Zahříváme, až se směs začne vařit a tuhnout, odstavíme a vmícháme máslo a mandlovou tresť. Přidáme vypeckované třešně.

2

Mouku smícháme se solí, máslem a studenou vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na dva díly, jeden větší než druhý. Z většího těsta vyválíme kruh o 4 cm větší než je průměr formy 20-23 cm. Vložíme do formy a přebytečné těsto odkrojíme. Pokryjeme třešňovou náplní. Zbytek těsta rozválíme a vykrojíme v něm čtyři otvory ve tvaru lístků, položíme na náplň a přečnívající těsto přehneme dospodu a vytvoříme okraj. Z odkrojeného těsta vytvoříme bobulky a čtyři lístky, ty naaranžujeme do středu koláče.

3

Koláč pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut, pak teplotu zmírníme na 180°C a pečeme ještě 25 minut. Před podáváním necháme zcela vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept