Recept

Kanadský koláč s broskvemi

  • Kanada
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 17587
Kategorie: Koláče

Ingredience

Těsto
1 kávová lžička Cukr krupice
90 g Máslo čerstvé
175 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Kanadský koláč s broskvemi
14 ks Broskve
2 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Cukr krupice
15 g Máslo čerstvé
30 g Rýžový škrob
1 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 772kJ
21% Sacharidy 76 g
17% Tuky 13 g
3% Sodík 51 mg
11% Bílkoviny 6 g

Kanadský koláč s broskvemi postup přípravy receptu:

1

Broskve oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Broskve opatrně obalíme ve směsi kukuřičné moučky Maizena, v citrónové šťávě, skořici a cukru.

2

Mouku smícháme se solí, přidáme cukr, máslo a studenou vodu. Vytvoříme drobenku, ze které vypracujeme vláčné těsto.

3

Lžící přendáme broskvovou směs do hluboké zapékací misky o průměru 20-23 cm. Poklademe kousky másla.

4

Z těsta vyválíme kruh o průměru 28-32 cm, do středu vyřízneme několik otvorů, aby mohla unikat pára. Náplň zakryjeme těstem, převislý okraj zahneme dospodu a vytvoříme ozdobný okraj. Zbytky těsta vyválíme a vykrojíme několik lístků, ty rozložíme do středu koláče. Celý koláč potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 50 minut. Pod formu s koláčem dáme raději alobal nebo plech, šťáva z broskví může při pečení vytékat.

5

Hotový koláč necháme trochu vychladnout a podáváme teplý nebo necháme zcela vychladnout a podáváme studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept