Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17592
Kategorie: Koláče

Ingredience

Těsto
30 g Cukr krupice
75 g Kokos - mletý (Kopra)
80 g Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Krém
1 ks Citrony
60 g Cukr krupice
70 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Rýžový škrob
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Ovocný koláč Ascot
225 g Borůvky
350 g Maliny

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 263kJ
11% Sacharidy 40 g
54% Tuky 40 g
1% Sodík 10 mg
14% Bílkoviny 8 g

Ovocný koláč Ascot postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s kokosem, máslem, cukrem a žloutkem, vše dobře zpracujeme rukama, až vznikne hladké těsto. Upěchujeme ho do rozkládací formy na koláč, ke dnu a stěnám. Propícháme hustě vidličkou, aby se při pečení nevyboulilo. Korpus zakryjeme alobalem, pokryjeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Alobal i fazole odstraníme a znovu těsto propícháme vidličkou. Pečeme dalších 10-15 minut, až je těsto zlatavé. Hotový korpus necháme vychladnout.

2

Mezitím připravíme náplň: z citrónu nastrouháme lžičku kůry a vymačkáme 2 lžíce šťávy. V rendlíku rozpustíme máslo, cukr, kukuřičnou moučku Maizena a mícháme, až směs začne houstnout, vaříme jednu minutu. V misce vyšleháme žloutky a přidáme je do směsi, mícháme metlou, aby se nevytvořily hrudky. Vaříme minutu, až směs začne houstnout, potom odstavíme z ohně. Do krému vmícháme kůru a šťávu z citrónu. Necháme vychladnout, zakryjeme a dáme na hodinu do lednice. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a spojíme s krémem.

3

Korpus naplníme krémem, maliny poskládáme do kruhu podél okraje koláče. Střed koláče vyplníme borůvkami a malinami. Necháme asi hodinu v lednici, aby krém ztuhl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept