Recept

Královský koláč s malinami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17593
Kategorie: Koláče

Ingredience

Náplň
60 g Cukr krupice
450 g Maliny
350 ml Mléko plnotučné
20 g Rýžový škrob
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Želatina
Královský koláč s malinami
1 polévková lžíce Cukr krupice
120 g Máslo čerstvé
175 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 608kJ
10% Sacharidy 37 g
31% Tuky 23 g
2% Sodík 48 mg
14% Bílkoviny 8 g

Královský koláč s malinami postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se solí, cukrem, studeným máslem a vodou na drobenku. Potom zpracujeme na hladké těsto. Necháme ho asi hodinu v lednici vychladit. Potom ho vyválíme do kruhové formy o průměru 25 cm, propícháme vidličkou, zakryjeme alobalem, pokryjeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 225°c asi 10-15 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.

2

Během pečení si připravíme náplň: v rendlíku smícháme cukr, kukuřičnou moučku Maizenu a práškovou želatinu. Vajíčka, žloutek a mléko rozšleháme v misce metlou, přimícháme do směsi v rendlíku a necháme 5 minut stát, aby želatina změkla. Potom směs zahříváme na mírném ohni a vaříme za stálého míchání asi 20 minut, až směs začne houstnout. Odstavíme z ohně, vlijeme do misky a necháme směs vychladnout. Zakryjeme a dáme na hodinu do lednice, dokud směs nezrosolovatí.

3

Smetanu ušleháme na pevnou šlehačku a vmícháme ji do směsi. Korpus vyjmeme z formy a naplníme směsí, navrch poklademe hustě maliny, okraje vynecháme. Uložíme do lednice asi na hodinu, než krém úplně ztuhne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept