Recept

Francouzské jablkové koláče

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 17595

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr moučkový
4 ks Jablka
450 g Listové těsto
3 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
45 g Máslo čerstvé
3 ks Suchar dietní

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 496kJ
24% Sacharidy 85 g
34% Tuky 25 g
59% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 10 g

Francouzské jablkové koláče postup přípravy receptu:

1

Lístkové těsto necháme rozmrazit, polovinu těsta rozválíme na plát široký 36 cm. Podle dezertního talířku vykrojíme čtyři kruhy.

2

Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na velmi tenké plátky. Kruhy z těsta přendáme na plech, každý posypeme lžící drcených sucharů a ozdobíme 1/4 plátků jablek. Potřeme rozpuštěným máslem a pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 220°C. Ještě teplé koláče potřeme rozpuštěnou zavařeninou a posypeme moučkovým cukrem. Z další várky těsta vytvoříme ještě čtyři koláče.

Poznámka

Můžeme podávat se šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept