Francouzské jablkové koláče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské jablkové koláče
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 17595 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
4 ks | Jablka |
450 g | Listové těsto |
3 polévková lžíce | Marmeláda pomerančová |
45 g | Máslo čerstvé |
3 ks | Suchar dietní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 23,6mg |
Draslík | 258,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Marmeláda pomerančová, Suchar dietní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské jablkové koláče postup přípravy receptu:
1 | Lístkové těsto necháme rozmrazit, polovinu těsta rozválíme na plát široký 36 cm. Podle dezertního talířku vykrojíme čtyři kruhy. |
2 | Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na velmi tenké plátky. Kruhy z těsta přendáme na plech, každý posypeme lžící drcených sucharů a ozdobíme 1/4 plátků jablek. Potřeme rozpuštěným máslem a pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 220°C. Ještě teplé koláče potřeme rozpuštěnou zavařeninou a posypeme moučkovým cukrem. Z další várky těsta vytvoříme ještě čtyři koláče. |
Poznámka
Můžeme podávat se šlehačkou.