Recept

Koláč s kandovaným ovocem a hruškami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17597

Ingredience

Drobenka
20 g Cukr třtinový
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
Náplň
450 g Kandované ovoce
400 g Kompot hruškový
Koláč s kandovaným ovocem a hruškami
30 g Cukr krupice
175 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 982kJ
22% Sacharidy 79 g
22% Tuky 17 g
3% Sodík 69 mg
8% Bílkoviny 4 g

Koláč s kandovaným ovocem a hruškami postup přípravy receptu:

1

Vidličkou promícháme mouku, cukr, kousky másla a vejce. Vytvoříme drobenku a poté vláčné těsto. Suroviny můžeme zpracovat i v mixéru. Těsto zabalíme a dáme do chladu.

2

Na drobenku smícháme mouku, cukr a máslo, dáme do chladu.

3

Z těsta vyválíme kruh větší o 2,5 cm než je forma o průměru 23 cm. Vyložíme jím formu a dno hustě propícháme vidličkou. Zakryjeme alobalem, zasypeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Po této době odstraníme alobal i fazole a pečeme ještě 10 minut. Hotový korpus vyjmeme a lžící poklademe korpus kandovaným ovocem. Hrušky necháme okapat, osušíme je překrojíme na půl a nakrájíme na plátky o síle 5 mm. Dáváme pozor, aby půlky držely u sebe, vějířovitě je rozprostřeme do středu koláče a zasypeme drobenkou.

4

Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C 15-20 minut, až je drobenka zlatá. Necháme na mřížce trochu vychladnout. Odstraníme boční díl formy a koláč podáváme teplý nebo zcela studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept