Koláč s kandovaným ovocem a hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s kandovaným ovocem a hruškami
Koláč s kandovaným ovocem a hruškami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17597 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Drobenka | |
---|---|
20 g | Cukr třtinový |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Náplň | |
450 g | Kandované ovoce |
400 g | Kompot hruškový |
Koláč s kandovaným ovocem a hruškami | |
30 g | Cukr krupice |
120 g | Máslo čerstvé |
175 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 53,2mg |
Draslík | 77,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kandované ovoce, Kompot hruškový, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s kandovaným ovocem a hruškami postup přípravy receptu:
1 | Vidličkou promícháme mouku, cukr, kousky másla a vejce. Vytvoříme drobenku a poté vláčné těsto. Suroviny můžeme zpracovat i v mixéru. Těsto zabalíme a dáme do chladu. |
2 | Na drobenku smícháme mouku, cukr a máslo, dáme do chladu. |
3 | Z těsta vyválíme kruh větší o 2,5 cm než je forma o průměru 23 cm. Vyložíme jím formu a dno hustě propícháme vidličkou. Zakryjeme alobalem, zasypeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Po této době odstraníme alobal i fazole a pečeme ještě 10 minut. Hotový korpus vyjmeme a lžící poklademe korpus kandovaným ovocem. Hrušky necháme okapat, osušíme je překrojíme na půl a nakrájíme na plátky o síle 5 mm. Dáváme pozor, aby půlky držely u sebe, vějířovitě je rozprostřeme do středu koláče a zasypeme drobenkou. |
4 | Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C 15-20 minut, až je drobenka zlatá. Necháme na mřížce trochu vychladnout. Odstraníme boční díl formy a koláč podáváme teplý nebo zcela studený. |