Linecký koláč s meruňkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linecký koláč s meruňkami
Linecký koláč s meruňkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17599 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
350 g | Meruňky |
250 ml | Pomerančová šťáva |
250 ml | Voda pitná |
Těsto | |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
200 g | Cukr krupice |
30 g | Kakao - prášek |
120 g | Mandle |
175 g | Máslo čerstvé |
265 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 75,9mg |
Draslík | 467,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Meruňky, Pomerančová šťáva, Voda pitná, Citronová kůra, Cukr krupice, Kakao - prášek, Mandle, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linecký koláč s meruňkami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu pomerančovou šťávu, půlky sušených meruněk, cukr a 250 ml vody. Vaříme na středním ohni 30 minut, až jsou meruňky měkké a tekutina se vsákne. Často mícháme. |
2 | Směs protlačíme přes hrubé síto nebo umeleme a v zakryté nádobě necháme v chladu. |
3 | Mixérem ušleháme do pěny loupané, nastrouhané mandle, cukr, mouku, skořici, máslo, kakao, nastrouhanou citrónovou kůru a vejce. Hotové těsto rozdělíme na dvě části, jednu upěchujeme na dno a stěny teflonové formy o průměru 28 cm. Pokryjeme směsí z meruněk a zakryjeme je proužky z druhé části těsta. Vytvoříme mřížku a prsty zatlačíme do mezer a tím vytvoříme zvlněný vzhled. |
4 | Koláč dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme 10 minut, potom teplotu stáhneme na 180°C a pečeme ještě 20 minut. Hotový koláč necháme na mřížce vychladnout. |