Jednoduchý recept

Hovězí pečeně na paprice

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 176
Kategorie: Maso

Ingredience

250 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Paprika mletá sladká
37,5 g Slanina vepřová
250 ml Smetana 12% (konzumní)
25 g Sůl
150 g Tuk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 399kJ
3% Sacharidy 12 g
31% Tuky 23 g
53% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Hovězí pečeně na paprice postup přípravy receptu:

1

Maso opláchneme, nakrájíme na díly, protkneme slaninou a osolíme.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a zpěníme na polovině dávky tuku. Na tomto základu krátce opečeme maso, přisypeme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou. Pod poklicí maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme ji vodou a dobře rozšleháme. Za občasného míchání nejméně 20 minut vaříme.

4

Ke konci varu přilijeme smetanu, přisolíme, krátce povaříme a omáčku procedíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept