Jednoduchý recept

Šunková rolka s křenovou pěnou a okurkovou esencí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1760
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
50 g Křen
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
150 g Okurky
1 špetka Pepř bílý
80 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
200 g Šunka dušená
1 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 159 kcal
Kilojoule 665kJ
1% Sacharidy 4 g
15% Tuky 11 g
3% Sodík 65 mg
17% Bílkoviny 10 g

Šunková rolka s křenovou pěnou a okurkovou esencí postup přípravy receptu:

1

Nejprve naskládáme plátky šunky na potravinovou fólii tak, aby se částečně překrývaly. Šlehačku ušleháme a smícháme se solí, pepřem a nastrouhaným křenem. Pěnu navršíme na šunku, i s fólií srolujeme do válečku a uložíme do chladu.

2

Želatinu namočíme na 10minut do studené vody. Mezitím nastrouháme neoloupanou okurku a pomocí plátěného ubrousku vyždímáme vodu. Dochutíme do sladkokysela.

3

Želatinu slijeme a dáme na několik vteřin rozpustit do mikrovlnné trouby. Poté ji lehce promícháme s okurkou. Rozlijeme na talíře a necháme v chladu ztuhnout.

4

Šunkovou rolku nakrájíme na špalíčky a položíme na zatuhlé želé. Dozdobíme křenem a pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept