Recept

Koláč s čerstvými třešněmi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17600

Ingredience

Náplň
60 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
450 g Třešně
3 ks Vejce slepičí
Koláč s čerstvými třešněmi
1 polévková lžíce Cukr krupice
175 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 674kJ
9% Sacharidy 32 g
37% Tuky 28 g
3% Sodík 59 mg
11% Bílkoviny 6 g

Koláč s čerstvými třešněmi postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se solí, cukrem, studeným máslem a vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto a dáme ho na hodinu do lednice.

2

Těsto vyválíme, přendáme do formy, zakryjeme alobalem, zasypeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 220°C 10 minut. Alobal a fazole odstraníme a pečeme ještě 10-15 minut. Hotový korpus necháme na mřížce vychladnout.

3

Třešně vypeckujeme. V míse ušleháme vejce, smetanu,cukr a mandlový likér, až se vše spojí. Třešně poskládáme v kruzích na korpus koláče a zalijeme vaječnou směsí.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 180°c asi 30 minut. Hotový koláč necháme trochu vychladnout na mřížce.

5

Podáváme teplý nebo studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept