Koláč s čerstvými třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s čerstvými třešněmi
Koláč s čerstvými třešněmi
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17600 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
60 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
450 g | Třešně |
3 ks | Vejce slepičí |
Koláč s čerstvými třešněmi | |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
120 g | Máslo čerstvé |
175 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 151,3mg |
Draslík | 111,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 943,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Smetana 33% (šlehačka), Třešně, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s čerstvými třešněmi postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme se solí, cukrem, studeným máslem a vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto a dáme ho na hodinu do lednice. |
2 | Těsto vyválíme, přendáme do formy, zakryjeme alobalem, zasypeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 220°C 10 minut. Alobal a fazole odstraníme a pečeme ještě 10-15 minut. Hotový korpus necháme na mřížce vychladnout. |
3 | Třešně vypeckujeme. V míse ušleháme vejce, smetanu,cukr a mandlový likér, až se vše spojí. Třešně poskládáme v kruzích na korpus koláče a zalijeme vaječnou směsí. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 180°c asi 30 minut. Hotový koláč necháme trochu vychladnout na mřížce. |
5 | Podáváme teplý nebo studený. |