Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 17603
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

3 stroužek Česnek
10 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Citronová kůra
2 ks Citronová tráva
1 ks Galgan
3 ks Kafirové listy
1 kávová lžička Kmín drcený
6 ks Koriandr celý
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 cl Olej olivový jedlý
4 ks Šalotka
2 kávová lžička Sardelová pasta
1 ks Thajská bazalka

Nutriční hodnoty jedné porce

96% Kalorie 1,889 kcal
Kilojoule 7 905kJ
107% Sacharidy 385 g
42% Tuky 32 g
35% Sodík 694 mg
151% Bílkoviny 85 g

Zelená kari pasta postup přípravy receptu:

1

V menší pánvi pražíme koriandr (asi 1 minutu), pak jej z pánve vyndáme. Stejně postupujeme s kmínem.

2

V mixéru umixujeme chilli papričky, voňatku citrónovou, galgán a listy či kůru kaffiru na homogenní pastu. Přidáme česnek, šalotku a kořen koriandru a ještě chvíli mixujeme. Pak přidáme postupně všechny ostatní ingredience a pražené koření, zpracováváme pastu dohladka. Podle potřeby přidáme jedlý olej.

3

Hotovou pastu uchováváme v lednici ve vzduchotěsné nádobě nejméně 2 týdny, v mrazničce i 2 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept