Vepřové maso na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na zázvoru
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 17605 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cibulka jarní |
15 g | Houby černé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
500 g | Vepřové maso libové |
100 ml | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 118,5mg |
Draslík | 145,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 152,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby černé, Vepřové maso libové, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Jidášovo ucho ponoříme na 2-3 minuty do vroucí vody, ucho změkne, potom vodu slijeme a houby necháme okapat. |
2 | Na jiném talíři smícháme rybí a ústřicovou omáčku. Přidáme cukr. |
3 | V pánvi Wok rozpálíme olej a na středně silném ohni usmažíme česnek. Nasypeme polovinu vepřového masa, nakrájeného na nudličky, a v horkém oleji 3-4 min. restujeme. Totéž provedeme s druhou polovinou vepřového masa. Poté přidáme první část orestovaného masa a smícháme vše v pánvi. |
4 | Dále přidáme k již hotovému masu strouhaný zázvor, cibuli, jidášovo ucho a směs omáček. Směs mícháme a prudce restujeme asi 2-3 min, na závěr vmícháme vývar. Vše ještě můžeme ochutit mladou jarní cibulkou. |