Jednoduchý recept

Vepřové maso na zázvoru

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 17605
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
15 g Houby černé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
500 g Vepřové maso libové
100 ml Voda pitná
4 polévková lžíce Vývar zeleninový
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 962kJ
2% Sacharidy 8 g
46% Tuky 34 g
14% Sodík 273 mg
56% Bílkoviny 31 g

Vepřové maso na zázvoru postup přípravy receptu:

1

Jidášovo ucho ponoříme na 2-3 minuty do vroucí vody, ucho změkne, potom vodu slijeme a houby necháme okapat.

2

Na jiném talíři smícháme rybí a ústřicovou omáčku. Přidáme cukr.

3

V pánvi Wok rozpálíme olej a na středně silném ohni usmažíme česnek. Nasypeme polovinu vepřového masa, nakrájeného na nudličky, a v horkém oleji 3-4 min. restujeme. Totéž provedeme s druhou polovinou vepřového masa. Poté přidáme první část orestovaného masa a smícháme vše v pánvi.

4

Dále přidáme k již hotovému masu strouhaný zázvor, cibuli, jidášovo ucho a směs omáček. Směs mícháme a prudce restujeme asi 2-3 min, na závěr vmícháme vývar. Vše ještě můžeme ochutit mladou jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept