Vepřové s karamelovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s karamelovou příchutí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 17606 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Cukr palmový |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
80 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
2 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 955,4mg |
Vláknina | 371,3mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Pepř bílý, Šalotka, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové s karamelovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | V pánvi WOK rozpálíme rostlinný olej. Na něm dozlatova usmažíme cibulku šalotku, vyjmeme a dáme okapat. |
2 | Na oleji po šalotce osmažíme česnek, přidáme na nudličky nakrájené vepřové maso a restujeme 5 minut. Přilijeme směs omáček, cukr, mletý pepř a vaříme asi 6 minut. Dochutíme mletým bílým pepřem. Je třeba, aby se odpařila z omáček voda a vznikla hustá lepkavá tekutina. |
3 | Maso s omáčkou naservírujeme na talíř a ozdobíme hrubě posekaným koriandrem. |