Italský koláč s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský koláč s ořechy
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17608 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
150 g | Cukr krupice |
90 g | Med včelí |
450 g | Ořechy vlašské |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Italský koláč s ořechy | |
60 g | Cukr krupice |
175 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
40 g | Mouka kukuřičná |
215 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 121,8mg |
Draslík | 358,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 14,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Med včelí, Ořechy vlašské, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský koláč s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s kukuřičnou moukou a cukrem, do směsi zapracujeme kousky másla a vejce. 2/3 těsta upěchujeme ke dnu a stěnám rozevírací formy do výšky 3 cm. Dáme do lednice i se zbytkem těsta. |
2 | Ve větší pánvi zahřejeme cukr bez míchání, až se začne rozpouštět. Za stálého míchání ho pak vaříme 6-8 minut, až má zlatohnědou barvu. Odstavíme a opatrně vmícháme smetanu, vrátíme na oheň a vaříme 5 minut, až je směs hladká. Odstavíme a vmícháme med, nasekané ořechy a dobře promícháme. Necháme trochu vychladnout a rozprostřeme na podklad koláče. |
3 | Zbytek těsta rozválíme na plát 25 x 12 cm, z něj nakrájíme pruhy široké 1 cm. Proužky stočíme a vytvoříme z nich na povrchu koláče mřížku. Potřeme mlékem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Hotový koláč necháme vychladnout. Můžeme podávat teplý nebo studený. |