Jablkový koláč de luxe - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový koláč de luxe
Jablkový koláč de luxe
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17609 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
6 ks | Jablka |
120 g | Marmeláda meruňková |
Jablkový koláč de luxe | |
30 g | Cukr krupice |
75 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 161,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový koláč de luxe postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s cukrem, máslem, solí a vodou. Vytvoříme vláčné těsto, které upěchujeme ke dnu a stěnám formy. Dáme do lednice. |
2 | Tři jablka oloupeme a vyjmeme jádřince, nakrájíme na větší kousky, dáme do pánve s polovinou meruňkové zavařeniny a 4 lžícemi vody. Vaříme, až jsou jablka měkká. V mixéru rozmixujeme jablka na kaši, vlijeme do teflonové pánve a vaříme, až směs zhoustne. Často mícháme, aby se jablka nepřipálila. |
3 | Zbývající jablka oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, jádřince vyjmeme. Každou čtvrtku jablka nakrájíme podélně na plátky silné 3 mm. Ve větší míse plátky opatrně promícháme s citrónovou šťávou. |
4 | Podklad koláče naplníme jablečnou směsí a pokryjeme plátky jablek. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 45 minut. |
5 | V rendlíku rozpustíme zbytek zavařeniny a propasírujeme ji přes síto. Potřeme povrch koláče a necháme ho ve formě vychladnout. |