Jednoduchý recept

Kuře cacciatore

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1761
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kávová lžička Bazalka
1 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
1200 g Kuře
1 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
450 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
150 ml Víno červené
150 ml Vývar drůbeží
225 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 841 kcal
Kilojoule 3 520kJ
4% Sacharidy 15 g
71% Tuky 53 g
25% Sodík 496 mg
106% Bílkoviny 60 g

Kuře cacciatore postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi rozpálíme olej. Vložíme kousky kuřete a z obou stran dozlatova orestujeme. Vyjmeme a necháme vychladnout.

2

Do štávy v pánvi přidáme cibuli nakrájenou na kousky a prolisovaný česnek. Restujeme 2-3minuty dohněda. Poté ke směsi přidáme žampiony rozkrojené na čtvrtiny a za stálého míchání necháme asi 1minutu osmažit. Přilijeme víno a vinný ocet a necháme vyvařit asi na polovinu původního množství.

3

Přidáme čerstvé koření, bobkový list, rajčata a dobře promícháme. Zalijeme vývarem a dochutíme cukrem a pepřem.

4

Nakonec do rajčatové omáčky vložíme kousky kuřete, promícháme a dusíme pod pokličkou cca 1hodinu.

5

Ihned podáváme.

Poznámka

Tuto omáčku můžeme připravit s jakýmkoli jiným druhem masa, s těstovinami nebo s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept