Recept

Koláč s citrónovým krémem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 48 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17611
Kategorie: Koláče

Ingredience

Náplň
175 g Citronová šťáva
190 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Marmeláda meruňková
60 g Máslo čerstvé
4 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí
Koláč s citrónovým krémem
0,5 kávová lžička Citronová kůra
35 g Cukr krupice
90 g Máslo čerstvé
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 753kJ
13% Sacharidy 45 g
31% Tuky 24 g
3% Sodík 50 mg
15% Bílkoviny 9 g

Koláč s citrónovým krémem postup přípravy receptu:

1

Máslo ušleháme s cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou do pěny, zašleháme žloutky a mouku. Těsto vytvarujeme do koule a dáme na hodinu do lednice.

2

Těsto vyválíme na kruhový plát větší o 2,5 cm než je průměr formy 23 cm velké. Těsto přendáme do formy a hustě propícháme vidličkou, zakryjeme alobalem a zasypeme suchými fazolemi.

3

Pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 220°C, potom alobal i fazole odstraníme a podklad znovu propícháme. Pečeme ještě 5 minut, hotový korpus necháme vychladnout.

4

Metlou vyšleháme v pánvi žloutky a vejce, přidáme citrónovou šťávu a 150 g cukru. Zahříváme na středním plameni za stálého míchání, až směs zhoustne. Nevaříme! Vmícháme máslo, až se rozpustí. Směs vlijeme do korpusu a dáme do lednice.

5

Asi 1 až 2 hodiny před podáváním zapneme gril na nejvyšší teplotu. Okraj koláče zakryjeme alobalem, aby se nepřipálil. Zbytek cukru nasypeme na koláč, dáme pod gril na 6-8 minut, než se cukr rozpustí a zhnědne. Necháme vychladnout, potom dáme do lednice.

6

Koláč vyjmeme z formy na tác a potřeme rozpuštěnou zavařeninou protlačenou přes síto.

Poznámka

Střed koláče ozdobíme plátky citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept