Recept

Hrušky v županu s krémem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17613

Ingredience

Náplň
15 g Cukr krupice
3 ks Hrušky
6 ks Hřebíček
0,3 kávová lžička Skořice mletá
Krém
45 g Cukr krupice
4 kávová lžička Rýžový škrob
450 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Tresť mandlová
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Hrušky v županu s krémem
215 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
170 g Tvaroh jemný
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 715kJ
14% Sacharidy 50 g
60% Tuky 45 g
1% Sodík 15 mg
23% Bílkoviny 13 g

Hrušky v županu s krémem postup přípravy receptu:

1

Hrušky oloupeme, podélně rozřízneme a vyjmeme jádřince.

2

Mouku smícháme s máslem a tvarohem. Vypracujeme hladké těsto, polovinu vyválíme na plát 3 mm silný. Podle talířku o průměru 18 cm vykrojíme 3 kolečka, zbytek těsta odložíme.

3

Kolečka posypeme polovinou cukru se skořicí, položíme na ně hrušky, řeznou stranou nahoru a pečlivě je obalíme těstem, konce přitiskneme. Obalené hrušky dáme na plech spojem dolů. Totéž uděláme se zbytkem hrušek a těstem. Vytvoříme tak 6 kusů. Zbytek těsta vyválíme a vykrájíme lístky. Hrušky i lístky potřeme bílkem a lístky přilepíme vždy po dvou na hrušku. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 35 minut. Hotové necháme vychladnout.

4

Během pečení si připravíme krém: v rendlíku smícháme bílek, smetanu, kukuřičnou moučku Maizena a cukr. Zahříváme na středním plameni za stálého míchání, až směs začne houstnout. Odstavíme z ohně a přidáme tresť. Krém necháme trochu vychladnout.

5

Na talířky dáme trochu krému, doprostřed umístíme hrušku a na konec zapíchneme hřebíček tak, aby vypadal jako stopka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept