Hrušky v županu s krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky v županu s krémem
Hrušky v županu s krémem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17613 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
15 g | Cukr krupice |
6 ks | Hřebíček |
3 ks | Hrušky |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
Krém | |
45 g | Cukr krupice |
4 kávová lžička | Rýžový škrob |
450 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Tresť mandlová |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Hrušky v županu s krémem | |
120 g | Máslo čerstvé |
215 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
170 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 168,2mg |
Draslík | 100,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Hrušky, Skořice mletá, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýžový škrob, Smetana 33% (šlehačka), Tresť mandlová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky v županu s krémem postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme, podélně rozřízneme a vyjmeme jádřince. |
2 | Mouku smícháme s máslem a tvarohem. Vypracujeme hladké těsto, polovinu vyválíme na plát 3 mm silný. Podle talířku o průměru 18 cm vykrojíme 3 kolečka, zbytek těsta odložíme. |
3 | Kolečka posypeme polovinou cukru se skořicí, položíme na ně hrušky, řeznou stranou nahoru a pečlivě je obalíme těstem, konce přitiskneme. Obalené hrušky dáme na plech spojem dolů. Totéž uděláme se zbytkem hrušek a těstem. Vytvoříme tak 6 kusů. Zbytek těsta vyválíme a vykrájíme lístky. Hrušky i lístky potřeme bílkem a lístky přilepíme vždy po dvou na hrušku. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 35 minut. Hotové necháme vychladnout. |
4 | Během pečení si připravíme krém: v rendlíku smícháme bílek, smetanu, kukuřičnou moučku Maizena a cukr. Zahříváme na středním plameni za stálého míchání, až směs začne houstnout. Odstavíme z ohně a přidáme tresť. Krém necháme trochu vychladnout. |
5 | Na talířky dáme trochu krému, doprostřed umístíme hrušku a na konec zapíchneme hřebíček tak, aby vypadal jako stopka. |