Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17614

Ingredience

Náplň
100 g Cukr krupice
45 g Hrozinky
6 ks Hrušky
Smetana
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Skořice mletá
350 ml Smetana 33% (šlehačka)
Hrušky v žaluziích
2 polévková lžíce Cukr krupice
450 g Listové těsto
1 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 201kJ
16% Sacharidy 57 g
42% Tuky 32 g
1% Sodík 11 mg
10% Bílkoviny 6 g

Hrušky v žaluziích postup přípravy receptu:

1

Z hrušek vyjmeme jádřince a nakrájíme je na tenké plátky. V misce je promícháme s cukrem a hrozinkami.

2

Polovinu těsta rozválíme na obdélník o velikosti 35 x 28 cm, posypeme moukou a přeložíme po délce na polovinu. Přeložené těsto nakrájíme až do vzdálenosti 2,5 cm od přehybu na proužky 1 cm široké.

3

Lžící přendáme hruškovou náplň na obdélník těsta položený na plechu, okraj necháme volný, potřeme ho rozšlehaným vejcem s lžičkou vody. Přeložený plát těsta položíme na náplň přehybem do středu a rozložíme ho. Okraje přitiskneme k sobě, aby se slepily. Celý koláč potřeme zbytkem vajíčka a lehce posypeme cukrem.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 30 minut. Mezitím co se moučník peče, připravíme si ochucenou smetanu: v hrnci svaříme smetanu, cukr a skořici. Vaříme, až smetana zmenší svůj objem na 300 ml. Nalijeme do dezertních misek a necháme jen trochu vychladit. Pokud podáváme moučník studený, necháme krém vychladit v lednici.

5

Hotový moučník nakrájíme na řezy a podáváme teplý se smetanou. Můžeme podávát i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept