Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17616

Ingredience

Náplň
1 kávová lžička Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Rýžový škrob
0,3 kávová lžička Skořice mletá
Poleva
60 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Voda pitná
Jablkové šátečky
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
225 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 924kJ
15% Sacharidy 56 g
33% Tuky 25 g
5% Sodík 108 mg
10% Bílkoviny 5 g

Jablkové šátečky postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku, sůl, rozdrobené máslo a vodu, vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném válu z něj vyválíme obdélník o velikosti 45 x 20 cm. Plátky másla, asi 60 g, poskládáme podél jedné z kratších stran obdelníku asi 1 cm od okraje těsta a rozložíme je na 2/3 těsta. Třetinu těsta bez másla přeložíme přes prostřední třetinu. Navrch přeložíme první třetinu těsta, takže vznikne obdélník 20 x 15 cm. Těsto znovu vyválíme na obdélník 45 x 20 cm. Nakrájíme zbytek másla, naskládáme plátky másla a složíme jako předtím. Těsto zabalíme a uložíme do lednice asi na 15 minut.

2

Mezitím si připravíme náplň: Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Vložíme do pánve, přidáme cukr, kukuřičnou moučku Maizena, skořici a citrónovou šťávu. Dáme na mírný plamen a za stálého míchání zahříváme, až jablka změknou. Odstavíme a necháme vychladnout.

3

Těsto rozkrojíme napříč, polovinu těsta rozválíme na čtverec o straně 30 cm, zbylé těsto dáme do lednice. Plát rozkrojíme na čtyři čtverce o straně 15 cm a potřeme je rozšlehaným vejcem. Na každý čtverec dáme 1/8 jablečné náplně, úhlopříčně přeložíme a okraje přitiskneme. Vytvoříme tak trojúhelníky. Přendáme je na nevymazaný plech a dáme do lednice. Vše opakujeme se zbytkem těsta a náplní.

4

Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 230°C asi 20 minut. Necháme vychladnout.

5

Z cukru a vody vytvoříme ledovou polevu a šátečky jí pokropíme. Necháme ztuhnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept