Řezy s malinami a se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy s malinami a se šlehačkou
Řezy s malinami a se šlehačkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17617 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
300 g | Cukr krupice |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Řezy s malinami a se šlehačkou | |
25 g | Cukr moučkový |
450 g | Listové těsto |
300 g | Maliny |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 76,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Voda pitná, Cukr moučkový, Maliny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Listové těsto, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy s malinami a se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Těsto rozválíme na obdélník o velikosti 24 x 20 cm, nožem odkrojíme tenké proužky asi 5 mm na všech stranách obdélníku. To umožní maximální nafouknutí těsta. Nakrájíme na 6 stejných obdélníků. Přendáme na nevymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 15 minut. Necháme vychladnout. |
2 | Asi 30 minut před podáváním si připravíme karamelovou omáčku: do hrnce dáme cukr a vodu, na středním plameni za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme vařit bez míchání, až směs dostane karamelovou barvu. Pánev odstavíme a postupně vmícháme smetanu, zahříváme na středním plameni, až je omáčka hladká, udržujeme teplé. |
3 | Smetanu vyšleháme se zbytkem cukru na pevnou šlehačku. Obdélníky z těsta rozkrojíme vodorovně a opatrně obě poloviny oddělíme. Spodní díl pokryjeme šlehačkou a ozdobíme malinami, opatrně zakryjeme vrchním dílem. Před podáváním nalijeme teplou omáčku na talíř a doprostřed umístíme řez. Ozdobíme malinami. |