Labutě z odpalovaného těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Labutě z odpalovaného těsta
Labutě z odpalovaného těsta
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17619 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
150 ml | Krém cukrářský |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Labutě z odpalovaného těsta | |
120 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 181,9mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krém cukrářský, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Labutě z odpalovaného těsta postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme máslo, vodu a zahříváme, až směs začne vřít. Hrnec odstavíme, přidáme mouku a mícháme, až se těsto začne lepit na stěny a vytvoří kouli. Přidáme vejce, jedno po druhém a zpracujeme tak, aby těsto bylo hladké. |
2 | Část těsta přendáme do sáčku na zdobení s kulatým otvorem o průměru asi 1 cm. Na vymazaný plech vytlačíme 7,5 cm dlouhé esovité labutí krky s malým kopečkem na začátku, který tvoří hlavu. Ze zbytku těsta vytvoříme 8 kopečků ve vzdálenosti 7,5 cm od sebe. Vlhkým prstem jemně uhladíme těsto do tvaru oblých bochánků. Krky pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 20 minut, necháme vychladnout. Bochánky pečeme ještě 45-50 minut, necháme vychladnout. |
3 | Náplň připravíme z ušlehané smetany, metlou přimícháme pudinkový nebo žloutkový krém. |
4 | Vršek bochánku odřízneme v 1/3 a odložíme. Lžící dáme do každého spodního dílu bochánku trochu krému. Odložené vršky rozřízneme na polovinu a umístíme na povrch krému jako křídla. Krky zasadíme do náplně. Ihned podáváme nebo necháme v chladu. |