Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1762

Ingredience

250 g Celer bulvový
2 ks Cibule červená
1200 g Kuře
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
8 ks Rajčata
2 polévková lžíce Skořice mletá
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
500 g Těstoviny Tagliatelle
250 ml Víno bílé
125 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

75% Kalorie 1,474 kcal
Kilojoule 6 168kJ
31% Sacharidy 112 g
94% Tuky 70 g
32% Sodík 649 mg
138% Bílkoviny 78 g

Kuře se skořicí postup přípravy receptu:

1

Celé kuře naporcujeme a ochutíme solí a pepřem. V ohnivzdorné míse rozehřejeme máslo a kuře ze všech stran dohněda orestujeme. Poté odstavíme, poklademe na kousky nakrájenou cibulí a zalijeme vývarem. Přiklopíme a v troubě předehřáté na 200C pečeme 50-60minut.

2

Mezitím připravíme omáčku a to tak, že nadrobno nakrájený česnek a oloupaná, nakrájená rajčata dáme do pánve, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Vmícháme rajský protlak a na malé kousky nakrájený celer. Osolíme a opepříme podle chuti a na mírném ohni vaříme ještě asi 15minut. Občas promícháme. Na závěr přimícháme nadrobno nakrájenou petržel.

3

V hrnci uvaříme těstoviny tak al dente. Scedíme, necháme okapat, dáme na předehřátý talíř a promícháme s polovinou sýra. Na těstoviny položíme kousky kuřete, lehce posypeme skořicí, přelijeme omáčkou a posypeme zbytkem parmazánu.

4

Dozdobíme větvičkami petržele a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept