Kuře se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře se skořicí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1762 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule červená |
1200 g | Kuře |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
8 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Tagliatelle |
250 ml | Víno bílé |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110g |
---|---|
Cholesterol | 259,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Kuře, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Těstoviny Tagliatelle, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Celé kuře naporcujeme a ochutíme solí a pepřem. V ohnivzdorné míse rozehřejeme máslo a kuře ze všech stran dohněda orestujeme. Poté odstavíme, poklademe na kousky nakrájenou cibulí a zalijeme vývarem. Přiklopíme a v troubě předehřáté na 200C pečeme 50-60minut. |
2 | Mezitím připravíme omáčku a to tak, že nadrobno nakrájený česnek a oloupaná, nakrájená rajčata dáme do pánve, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Vmícháme rajský protlak a na malé kousky nakrájený celer. Osolíme a opepříme podle chuti a na mírném ohni vaříme ještě asi 15minut. Občas promícháme. Na závěr přimícháme nadrobno nakrájenou petržel. |
3 | V hrnci uvaříme těstoviny tak al dente. Scedíme, necháme okapat, dáme na předehřátý talíř a promícháme s polovinou sýra. Na těstoviny položíme kousky kuřete, lehce posypeme skořicí, přelijeme omáčkou a posypeme zbytkem parmazánu. |
4 | Dozdobíme větvičkami petržele a podáváme. |