Věnec Paříž-Brest - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Věnec Paříž-Brest
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17620 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
2 polévková lžíce | Martell cognac |
450 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Poleva | |
90 g | Čokoláda hořká |
15 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Mléko plnotučné |
2 kávová lžička | Sirup Golden |
Věnec Paříž-Brest | |
120 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 329,2mg |
Draslík | 163,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Sirup Golden, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Věnec Paříž-Brest postup přípravy receptu:
1 | V hrnci zahřejeme máslo a vodu, odstavíme a přimícháme mouku, až se směs začne lepit na stěny hrnce. Přidáme vejce, jedno po druhém a vypracujeme hladké těsto. |
2 | Plech vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou, do mouky vyznačíme kruh o průměru 17,5 cm. Vrchovaté lžíce těsta přendáme do kruhu tak, aby 10 kopečků těsta vytvořilo věnec. |
3 | Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 40 minut, potom troubu vypneme a věnec v ní necháme ještě 15 minut. Hotový necháme vychladnout. Věnec rozřízneme vodorovně na poloviny. |
4 | Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, přidáme koňak a lžící naplníme spodek věnce. Přiklopíme horním dílem věnce. |
5 | Čokoládovou polevu připravíme v rendlíku nebo vodní lázni z nalámané čokolády, másla, sirupu a mléka. Lžící ji pečlivě naneseme na povrch věnce, aby měl hladký povrch. Ihned podáváme nebo necháme v chladu. |