Banánová hnědá Betty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banánová hnědá Betty
Banánová hnědá Betty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17623 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
6 ks | Banány |
45 g | Cukr krupice |
45 g | Cukr třtinový |
90 g | Máslo čerstvé |
20 g | Ovesné vločky |
2 ks | Pomeranče |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
25 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Cukr třtinový, Ovesné vločky, Pomeranče, Skořice mletá, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banánová hnědá Betty postup přípravy receptu:
1 | Z pomerančů nastrouháme lžičku kůry a vymačkáme 175 ml šťávy. Banány oloupeme a nakrájíme na špalíčky. |
2 | Do pánve dáme cukr, tři lžíce pomerančové šťávy, 30 g másla a zahříváme, až směs dostane karamelovou barvu. Přidáme nakrájené banány a obalíme je ve směsi. Odstavíme. Polovinu banánů rozdělíme do 6 zapékacích misek, posypeme lžící strouhanky a navrch dáme zbytek banánů. Polijeme dvěma lžícemi pomerančové šťávy do každé misky. |
3 | Do zbytku strouhanky přimícháme ovesné vločky, hnědý cukr, skořici a zbytek másla. Vytvoříme větší hrudky a posypeme povrch banánů. |
4 | Misky dáme na plech a pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200°C. Podáváme teplé. |
Poznámka
Můžeme ozdobit šlehačkou.