Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17623
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

6 ks Banány
45 g Cukr krupice
45 g Cukr třtinový
90 g Máslo čerstvé
20 g Ovesné vločky
2 ks Pomeranče
0,5 kávová lžička Skořice mletá
25 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 520kJ
30% Sacharidy 109 g
27% Tuky 20 g
2% Sodík 49 mg
10% Bílkoviny 6 g

Banánová hnědá Betty postup přípravy receptu:

1

Z pomerančů nastrouháme lžičku kůry a vymačkáme 175 ml šťávy. Banány oloupeme a nakrájíme na špalíčky.

2

Do pánve dáme cukr, tři lžíce pomerančové šťávy, 30 g másla a zahříváme, až směs dostane karamelovou barvu. Přidáme nakrájené banány a obalíme je ve směsi. Odstavíme. Polovinu banánů rozdělíme do 6 zapékacích misek, posypeme lžící strouhanky a navrch dáme zbytek banánů. Polijeme dvěma lžícemi pomerančové šťávy do každé misky.

3

Do zbytku strouhanky přimícháme ovesné vločky, hnědý cukr, skořici a zbytek másla. Vytvoříme větší hrudky a posypeme povrch banánů.

4

Misky dáme na plech a pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200°C. Podáváme teplé.

Poznámka

Můžeme ozdobit šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept