Zapékaná jablka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná jablka
Zapékaná jablka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17625 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
45 g | Máslo čerstvé |
175 ml | Mléko plnotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Zapékaná jablka | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
225 g | Cukr třtinový |
5 ks | Jablka |
30 g | Máslo čerstvé |
45 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 17,9mg |
Draslík | 297,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 195,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Jablka, Muškátový oříšek, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná jablka postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku smícháme cukr, mouku a vodu. Za stálého míchání vaříme až směs zhoustne. Odstavíme, vmícháme máslo, citrónovou šťávu, skořici a muškátový oříšek. |
2 | Jablka oloupeme a vyjmeme jádřince, nakrájíme je na tenké plátky a naskládáme do zapékací misky 30 x 20 cm. Přelijeme omáčkou. |
3 | Mouku smícháme s práškem do pečiva a máslem. Prsty vytvoříme větší hrudky, přilijeme mléko a mícháme až těsto zvláční, ale je hrudkovité. |
4 | Jablka poklademe těstem, ale nezakrýváme zcela. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 40 minut. |
5 | Podáváme teplé se zmrzlinou nebo smetanou. |