Recept

Broskev zapečená s vdolečkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17626
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

Těsto
2 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
45 g Máslo čerstvé
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
Broskev zapečená s vdolečkem
4 ks Broskve
60 g Cukr krupice
25 g Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 618kJ
17% Sacharidy 63 g
18% Tuky 14 g
0% Sodík 1 mg
11% Bílkoviny 6 g

Broskev zapečená s vdolečkem postup přípravy receptu:

1

Broskve spaříme a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, ve větší míse obalíme v mouce a cukru. Lžící přendáme broskve do 4 zapékacích misek.

2

Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva, máslem a smetanou. Vytvoříme tuhé těsto, které vyválíme na plát silný 2 cm. Tvořítkem vykrojíme 4 kolečka o průměru 5 mm, menší než zapékací miska. Kolečka položíme na broskve a lehce je potřeme smetanou. Misky dáme na plech, pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 - 20 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept