Broskev zapečená s vdolečkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskev zapečená s vdolečkem
Broskev zapečená s vdolečkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17626 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
45 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
Broskev zapečená s vdolečkem | |
4 ks | Broskve |
60 g | Cukr krupice |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 24,2mg |
Draslík | 392,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Broskve, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskev zapečená s vdolečkem postup přípravy receptu:
1 | Broskve spaříme a oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, ve větší míse obalíme v mouce a cukru. Lžící přendáme broskve do 4 zapékacích misek. |
2 | Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva, máslem a smetanou. Vytvoříme tuhé těsto, které vyválíme na plát silný 2 cm. Tvořítkem vykrojíme 4 kolečka o průměru 5 mm, menší než zapékací miska. Kolečka položíme na broskve a lehce je potřeme smetanou. Misky dáme na plech, pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 - 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.