Dvoubarevná srdíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dvoubarevná srdíčka
Dvoubarevná srdíčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17628 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
60 g | Čokoláda hořká |
150 g | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
175 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
325 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 15,4mg |
Draslík | 27,3mg |
Vláknina | 968,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dvoubarevná srdíčka postup přípravy receptu:
1 | Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Mouku smícháme s máslem, mlékem, práškem do pečiva, vejcem a 150 g cukru. Zpracujeme v mixéru. Z poloviny těsta utvoříme kouli, dáme ji na 2 hodiny do lednice. |
2 | Do zbytku těsta přimícháme čokoládu, vytvoříme kouli, uložíme ji rovněž na 2 hodiny do lednice. |
3 | Světlé těsto vyválíme na plát silný 3 mm, tvořítkem velkým 8 cm vykrajujeme srdíčka. Přendáme na plech s pečicím papírem, dále od sebe. Stejným způsobem zpracujeme čokoládové těsto, přendáme na druhý plech, necháme asi 20 minut v chladu. |
4 | Malým tvořítkem vykrojíme nejmenší srdíčko uprostřed každého srdíčka. Prostředním srdíčkem o velikosti 5 cm vykrájíme střední srdíčka a přendáme střední srdíčka ze světlého těsta do největšího čokoládového srdíčka a naopak. Nejmenší srdíčka (2,5 cm) umístíme do středu, vždy naopak, světlé do tmavého a tmavé do světlého. |
5 | Posypeme cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Necháme vychladnout a uskladníme do zakryté nádoby. |
Poznámka
Servírujeme studené.