Vánoční pečivo s cukrovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční pečivo s cukrovou polevou
Vánoční pečivo s cukrovou polevou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 17629 |
Kategorie: | Vánoční cukroví |
Ingredience
Poleva | |
---|---|
450 g | Cukr moučkový |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Vánoční pečivo s cukrovou polevou | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Cukr krupice |
225 g | Máslo čerstvé |
525 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Sirup Golden |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 15,9mg |
Draslík | 9,2mg |
Vláknina | 690,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Citronová šťáva, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sirup Golden mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční pečivo s cukrovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Na těsto zpracujeme mouku, máslo, cukr, sirup, citrónovou šťávu a vejce. Třeme šlehačem až do hladkého těsta, zabalíme a dáme na 40 minut do mrazáku. |
2 | 1/4 těsta rozválíme na plát silný 3 mm, vypichujeme různé tvary, sněhuláky, zvonečky, věnečky atd. Přendáme je na plech s pečícím papírem 1 cm od sebe. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 5 - 7 minut, hotové pečivo necháme vychladnout, takto zpracujeme celé těsto. |
4 | Na polevu ušleháme cukr, horkou vodu a bílky. Polevu rozdělíme na několik dílů, obarvíme potravinářským barvivem. Štětečkem nebo kornoutkem s úzkým hrdlem ozdobíme polevou pečivo podle vlastní fantazie. Necháme zaschnout a uložíme do zakryté nádoby. |
Poznámka
Servírujeme studené.