Jednoduchý recept

Čokoládové amaretti

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 17630
Kategorie: Cukroví

Ingredience

100 g Cukr krupice
30 g Cukr moučkový
15 g Kakao - prášek
0,1 ks Kyselina citrónová
140 g Mandle
0,5 kávová lžička Tresť mandlová
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 69 kcal
Kilojoule 290kJ
2% Sacharidy 8 g
5% Tuky 4 g
0% Sodík 7 mg
4% Bílkoviny 2 g

Čokoládové amaretti postup přípravy receptu:

1

V pánvi upražíme oloupané mandle a necháme vychladnout. V mixéru smícháme mandle a polovinu cukru. Střídavě mixér zapínáme a vypínáme, až jsou mandle jemně rozsekané.

2

Bílky ušleháme s kyselinou vinnou na jemný sníh, postupně přidáme zbytek cukru a šleháme, až je sníh tuhý. Vmícháme tresti, mandle, kakao a 30 g moučkového cukru.

3

Lžící naplníme sáček s širší rovnou špičkou o průměru asi 1 cm. Na plech s pečícím papírem tvarujeme kopečky velké asi 4 cm ve vzdálenosti 2,5 cm od sebe.

4

Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 15 minut, 10 minut necháme chladnout na plechu, potom cukroví přendáme na mřížku a necháme je zcela vychladnout.

5

Kopečky posypeme hustě moučkovým cukrem a uskladníme v uzavřené nádobě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept